Jonkers Hoveniers

Jonkers staat voor “Groen voor iedereen”!

In de huidige industriële wereld wordt de natuur steeds verder teruggedrongen. Dit terwijl er genoeg mogelijkheden zijn waarin mens en groen hand in hand kunnen gaan. Jonkers hecht veel waarde aan de natuur om ons heen. De missie is om iedereen te laten genieten van groen, op een manier die bij hem of haar past.

Jonkers hoveniers, opgericht in 1948, heeft meer dan 70 jaar ervaring in aanleg- en onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast ontwikkelt Jonkers hoveniers zich steeds meer tot een specialistisch bedrijf op diverse vlakken, te denken aan daktuinen en gevelbegroeiing. Hierin wordt samengewerkt met gespecialiseerde partners en wordt veel aandacht besteed aan de scholing van het personeel zodat we de vakkennis en vaardigheden naar het hoogste niveau getild kunnen worden.

Vanuit de basis ontstonden nieuwe mogelijkheden en dacht SpiceUpBiz met Jonkers mee hoe er nieuwe klanten gewerfd konden worden

De Personal Sales Assistant is begonnen om de lopende offertes na te bellen. Dit was iets wat altijd te lang bleef liggen. Nadat daar ruimte was ontstaan om de werkzaamheden uit te breiden, kon er met SpiceUpBiz gekeken worden naar nieuwe lead mogelijkheden. Wat is de doelgroep, waar bevindt deze zich en hoe bereiken we deze het beste?

“Fijn dat in dat stuk marketing en sales mee werd gedacht en we konden leunen op de expertise van SpiceUpBiz”.

De focus ligt nu waar deze moet zijn

Doordat er een stuk werk door SpiceUpBiz is overgenomen, wat anders snel bleef liggen of werd uitgesteld, wordt het team van Jonkers ontlast. Het werk werd eerder verspreid over de diverse medewerkers van Jonkers en dit koste meer tijd omdat er altijd wel afleiding was van ander werk. Er zit nu een ritme in, terwijl het vroeger tussendoor moest.

Daarmee blijft er constante focus op leadgeneratie en het onderzoeken van de markt en is het geen extra taak meer op iemand zijn bureau.

“Je merkt dat je in beeld blijft doordat er iemand is die het potentieel blijft opvolgen. Als dat niet gebeurd raak je uit beeld. Zeker in geval van nieuwe acquisitie”.

Een makkelijke en snelle manier van expertise in huis halen

Natuurlijk moet in het begin basisinformatie over het bedrijf overgedragen worden aan de Sales Assistant. Tevens na elk dagdeel dat ze geweest is, moeten de binnengehaalde informatie en de gemaakte afspraken met het Jonkers team gedeeld worden. Maar dit loopt prima, aldus Jos Jonkers.

Het is niet anders als met de eigen collega’s. En omdat er gewoon een werkplek beschikbaar is voor de SpiceUpBiz medewerker die wekelijks aanwezig is, wordt deze ook gezien als onderdeel van het team.

Wilt u leren hoe u uw on- en offline salesvaardigheden kunt verbeteren? Ingrid van Sloun, eigenaar van SpiceUpBiz, heeft haar jarenlange sales ervaring gebundeld in een boek.