Hoe u met afbeelding optimalisatie uw SEO kunt verbeteren.

18 september 2019

2 min.

In de afgelopen weken hebben wij al verschillende tips gegeven om uw website te optimaliseren voor zoekmachines (SEO), uw content strategie te verbeteren en we hebben u verteld over het kijkgedrag van je websitebezoeker. Bruikbare tips waar u meteen mee aan de slag kunt. In het algemeen hebben we het dan voornamelijk gehad over verbeteringen die tekstueel van aard zijn. Om uw strategie nog beter te maken vertellen we u vandaag over het optimaliseren van uw afbeeldingen voor zoekmachines. De tekst op uw website is natuurlijk belangrijk, maar ook afbeeldingen/plaatjes/foto’s zijn erg belangrijk.

afbeelding optimalisatie

We zeggen niet voor niets: “een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden”. Het begint met het kiezen van een goede afbeelding. Het belangrijkste is om een afbeelding te kiezen die rechten vrij is. Dat wil zeggen dat u de afbeelding zelf gemaakt heeft, gekocht heeft of hebt verkregen via een stockphoto website. U kunt afbeeldingen van internet niet zomaar op uw eigen website plaatsen omdat de rechten van de afbeelding bij de maker liggen. Zorg er daarnaast voor dat de afbeelding die u gebruikt passend is bij de tekst. Dit deel heeft niks met SEO te maken maar zorgt er wel voor dat lezers aangetrokken of aangesproken worden wanneer ze uw tekst tegenkomen.

Dan nu aan de slag met het “technische” gedeelte. Wanneer u een afbeelding gekozen heeft is het belangrijk deze op uw computer op te slaan met een relevante bestandsnaam. Een foto van een hond noemt u bijvoorbeeld: franse-bulldog.jpg of zwarte-teckel-pup.jpg en niet IMG20190815.jpg.

De volgende stap is uw afbeelding uploaden naar uw website. Bij deze stap geeft u de afbeelding een alt-tag/tekst en een titel-tag. Ook hier omschrijft u kort en bondig wat er op je afbeelding staat. Alt-tags zijn HTML elementen die u gebruikt om uw afbeelding een omschrijving te geven. Mocht uw afbeelding niet (kunnen) laden op de website dan verschijnt de alt-tag in beeld. Bij een WordPress website staan deze elementen omschreven en hoeft u ze alleen maar in te vullen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat uw afbeelding qua bestandsgrootte niet te groot is voor uw website. Dit kan er voor zorgen dat uw website traag wordt en bezoekers afhaken. De laadsnelheid van uw website is ook belangrijk voor uw SEO. Verklein afbeeldingen met photoshop, paint of online gratis programma’s als TinyJPG.

Met het optimaliseren van afbeeldingen voor zoekmachines heeft u nu een belangrijke en bruikbare tool in handen om uw SEO strategie te verbeteren. Ga er zelf mee aan de slag en pas deze tips toe op alle afbeeldingen op uw website. Heeft u hulp nodig, dan bent u bij SpiceUpBiz van harte welkom.


Deel dit artikel

Relevante artikelen

Meer lezen over hoe u uw on- en offline salesvaardigheden kunt verbeteren? Bestel dan ons boek!

Wilt u leren hoe u uw on- en offline salesvaardigheden kunt verbeteren? Ingrid van Sloun, eigenaar van SpiceUpBiz, heeft haar jarenlange sales ervaring gebundeld in een boek.