Ondernemen na corona met 3 praktische tips

17 september 2021

4 min.

In vele sectoren heeft corona hard toegeslagen. Ondernemen werd lastig. Veel bedrijven zagen hun inkomsten als sneeuw voor de zon verdwijnen. De lockdown zorgde voor gedwongen sluiting bij bepaalde sectoren, andere sectoren verloren klanten door de onzekere situatie. Face to face zaken doen, elkaar ontmoeten en netwerken was niet meer mogelijk. Hoewel de maatregelen inmiddels zijn versoepeld, nemen de steunmaatregelen ook af en is er nog altijd veel onzekerheid. Hoe gaat u hier als ondernemer, bedrijf of organisatie mee om?

Bij veel ondernemers speelt de vraag: krijg ik genoeg opdrachten binnen en gaat mijn bedrijf niet alsnog failliet? Ligt u ‘s nachts ook wakker met de vraag: ‘lukt het me om voldoende opdrachten binnen te halen?’, ‘krijg ik mijn rekeningen deze maand betaald?’, ‘kan ik mijn personeel behouden?’ Dit is niet het moment om met de armen over elkaar te gaan zitten afwachten. U kunt niet denken ‘als de economie aantrekt en het leven weer op gang komt dan komen de opdrachten vanzelf binnen’. U zult zelf proactief aan de slag moeten: “Proactief verkopen met peper in je reet!”

Proactief verkopen met peper in je reet!

Dat is de titel van mijn boek dat zal verschijnen op 23 september aanstaande. Een boek dat stap voor stap uitlegt hoe u aan veel opdrachten komt, gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring in het vak. Mijn doel is om ondernemers te leren dat er meer communicatie ontstaat met (potentiële) klanten en dat deze proactieve manier van verkopen leidt tot een constante stroom van opdrachten. Ik leg u uit hoe u als ondernemer potentiële klanten kunt benaderen, maar ook hoe u bezwaren pareert, zoals ‘De prijs is te hoog’, ‘Ik heb al een andere aanbieder’ of nog erger ‘Ik heb een vervelende ervaring gehad met uw bedrijf’. Maar dit boek gaat verder dan het leren van de sales basistechnieken. Om van u een allround goede sales expert te maken heeft u meer nodig. In mijn boek komt alle kennis samen, ondersteund door technieken, tips and tricks. Ik neem u mee in de wereld van de mindset en leer u over lichaamstaal. Ik leer u over marketing en social media. Vragen als ‘ welke tools gebruik ik?’ en ‘wanneer gebruik ik deze tools?’ komen allemaal aan bod. Kortom: hoe gaat u ervoor zorgen dat elke euro die u erin stopt, winst oplevert?  

Proactief aan de slag

Wat mijn boek anders maakt dan alle andere boeken, is dat het een echt doe-boek is. Groeikansen liggen voor het oprapen, maar u moet wel met peper in je reet aan de slag gaan. Ikzelf ben ook een doener, geboren boven de toonbank van een drogisterij en sinds mijn 12e bezig met verkopen. Ervaring in de praktijk die later tijdens mijn studie communicatie en een aantal banen in de marketing goed van pas kwam. Nu help ik mijn klanten zelf met het vinden van meer klanten en het laten groeien van de omzet. Een passie die ik iedere dag met veel liefde en enthousiasme uitvoer met mijn bedrijf SpiceUpBiz. Door de vele praktische tips en handige checklijsten is het boek niet alleen interessant voor de ‘verkoper’, maar voor iedere professional die meer koers wil geven aan persoonlijke ontwikkeling.

3 praktische tips

Graag geef ik u 3 praktische tips waar u meteen mee aan de slag kunt.

Blijf positief – een belangrijke basis voor succesvol ondernemen. Blijf positief, na regen komt zonneschijn. Zet de schouders eronder en haal het beste uit uw dag. 

Probeer en leer – grijp de kansen die zich tijdens deze situatie voordoen. Een nieuwe website, andere bedrijfsvoering of de lancering van een nieuw product. Nu heeft u de kans om dingen te proberen. Verandering van spijs doet eten.

Leer van anderen – u bent op dit moment niet de enige die in deze corona-situatie verzeild is geraakt. Andere bedrijven zitten in hetzelfde schuitje, kijk om u heen en zie hoe andere hiermee omgaan. Pak u desnoods samen en ga samen met uw collega de strijd aan. 

Bent u klaar om proactief aan de slag te gaan? Ik neem u graag aan de hand mee en begeleid u in dit proces. Koop mijn boek en u bent klaar om proactief te verkopen met peper in uw reet. U zult geen spijt krijgen en uw toekomstige klanten zullen u dankbaar zijn. Kijk snel in de reacties waar u mijn boek ‘Proactief verkopen met peper in je reet’ kunt kopen.

https://www.peperinjereet.nu/boek

Deel dit artikel

Relevante artikelen

Meer lezen over hoe u uw on- en offline salesvaardigheden kunt verbeteren? Bestel dan ons boek!

Wilt u leren hoe u uw on- en offline salesvaardigheden kunt verbeteren? Ingrid van Sloun, eigenaar van SpiceUpBiz, heeft haar jarenlange sales ervaring gebundeld in een boek.