5 zomerse salestips om uw sales te boosten bij 30 graden celsius!

18 juli 2018

2 min.

Wat doet u tijdens de zomer? Het is nu al behoorlijk warm en sommigen zijn al met hun vakantie begonnen waar anderen nog aan het werk zijn. Maar toch moet u na de vakantie weer verder. Het is dan ook belangrijk om nu de activiteiten te doen die ervoor zorgen dat u lekker op vakantie kunt. Zodra terug komt kunt u weer met heerlijke positieve energie starten! Wij geven u graag 5 zomerse salestips. 

zomer, zee, strand, vakantie

Zomerse salestips:

  1. De vakantie duurt geen twee maanden. Het kan natuurlijk zo zijn dat uw contactpersoon op vakantie is wanneer u hem probeert te benaderen. De meeste bedrijven hebben twee tot drie weken vakantie, waardoor er nog zeker vier tot zes weken over blijven voor sales! Veel bedrijven werken nu zelfs door tijdens de bouwvak. Daarnaast zijn de meeste deals niet na twee contactmomenten rond en zijn er wel zeven tot negen momenten nodig om het verschil te maken. Wat u dus kunt doen is een leuk artikel schrijven wat uw doelgroep interessant vindt!
  1. Verras uw contactpersoon eens met een telefoontje. Wij merken dat het soms lastiger is om iemand aan de telefoon te krijgen tijdens deze dagen. Sommigen zijn inderdaad met vakantie, maar diegene die er wel zijn staan vaak veel meer open voor een gesprek. Ze nemen er nu meer de tijd voor!
  1. Bekijk met uw marketing- en salesteam in welke regio u kunt bellen of acties kunt opzetten. Bekijk hierbij ook de vakantiespreidingskalender. Sommige van uw prospects zullen tijdens hun vakantie LinkedIn bekijken wat het interessant maakt om hierop iets te delen waar uw prospects interesse in hebben.
  1. Doe een leuke zomeractie! Denk eens na over een aanbieding die voor uw doelgroep interessant is. Waar zullen ze voor warm lopen?
  1. Is de zomer rustiger voor uw sales? Grijp die kans aan en bereid u voor op de periode die gaat komen. Schoon uw adreslijsten eens op, bekijk uw klanten goed en analyseer uw prospects. Daarbij, lees eens een goed salesboek!

Boekentips:

‘Selling Boldly’ van Alex Goldfayn (Engelstalig)

‘Klanthelden in de 9+ organisatie’ van Berry Veldhoen

‘Schaamteloos delegeren’ van Taco Oosterkamp

 

Deel dit artikel

Relevante artikelen

Meer lezen over hoe u uw on- en offline salesvaardigheden kunt verbeteren? Bestel dan ons boek!

Wilt u leren hoe u uw on- en offline salesvaardigheden kunt verbeteren? Ingrid van Sloun, eigenaar van SpiceUpBiz, heeft haar jarenlange sales ervaring gebundeld in een boek.